Roelianne Dijkstra

Roelianne Dijkstra

Info

Bedrijfsinformatie
Roelianne Dijkstra Psychosociale Therapie en Gestalttherapie begeleidt je naar nieuwe wegen in je dagelijks leven: als je zoekt naar een nieuwe balans, bijvoorbeeld na een ingrijpende gebeurtenis, wanneer je de behoefte voelt om de relatie met je partner of anderen te verstevigen, wanneer je als gezin prettiger met elkaar wilt samenleven of meer voldoening wilt halen uit je werk. Bij lastige levensvragen of situaties kan een gesprek je op een nieuw spoor zetten.

In veel gevallen kan je partner, je vriendenkring of je familie tot steun zijn. Maar soms loop je tegen zaken aan waarbij je behoefte voelt om met een professional in gesprek te gaan. Gevoelens als aanhoudende of terugkerende onzekerheid, nervositeit, angsten, somberheid en piekeren  kunnen daarvoor een reden zijn. Ik kan je begeleiden door middel van individuele therapie, relatietherapie en gezins-of systeemtherapie.

Persoonlijk
Mijn naam is Roelianne Dijkstra. Sinds 2014 ben ik gestart als therapeut en coach. Ervaringsgerichte therapie en Gestalttherapie heeft mijn hart gestolen, zeker ook omdat deze werkwijze mijzelf veel verder heeft gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. De kern is dat je mag zijn wie je bent: voelen wat er bij je speelt en daar gehoor aan (mogen) geven in contacten en situaties. Het gevolg voor mij is dat ik steviger en vrijer in het leven sta. Er is een betere balans tussen wat ik zelf wil en wat er vanuit de omgeving wordt verwacht.

Sinds 2007, voordat ik mijn opleiding als therapeut afrondde, werk ik intensief als coach in het programma VoorZorg. Deze cliënten zijn erg positief over mijn manier van werken en dit werk is voor mij een goede leerschool geweest.

Werkwijze
Ik werk vanuit Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestalttherapie. Deze therapie richt zich heel direct op de ervaringen en situaties waar je tegen aanloopt in je dagelijks leven en wat je hierin ervaart en voelt, nu, op dit moment. Vragen die dan naar boven komen kun je bekijken en onderzoeken. Mag je in situaties zijn wie je bent, staan er oordelen over jezelf in de weg? Waar voel je de spanning? Wat gebeurt er als je de oordelen loslaat? Wat denk je en wat wil je ermee? Mag je je uiten en ervoor gaan staan? Dit contact met jezelf en het contact met de ander staan op de voorgrond in deze therapie.

In het kennismakingsgesprek gaan we kijken waar je tegen aanloopt en vertel ik meer over mijn werkwijze. In dit gesprek wordt vaak duidelijk of mijn werkwijze past bij jouw vragen en behoeften en kan je besluiten verder te gaan.

Goed en intensief luisteren en kijken zonder een oordeel te vellen, samen situaties onder ogen zien en gericht zoeken naar jouw kern en kracht, dat is wat ik je te bieden heb.


Contact

Bedrijfsnaam:
Roelianne Dijkstra – Psychosociale Therapie & Gestalttherapie

Naam:
Roelianne Dijkstra

Adres:
’s-Gravendijkwal 66
3014 EG Rotterdam

Tel:
06- 43 06 18 68

E-mail:
contact@roeliannedijkstra.nl

Website:
www. roeliannedijkstra.nl (in aanbouw)

KvK:
61661112  Rotterdam

Lid van:
NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie)
EAGT (European Associotion for Gestalt Therapy)